Iva Moravcová

Iva
Moravcová

PhDr. Iva Moravcová je psycholožkou se specializací na psychologii práce, klinickou psychologii a psychologii dopravy, je soudní znalkyní. Převážně se věnuje přes 28 let svojí praxe psychologii práce. Studovala na Karlově univerzitě v Praze, prvních 10 let praxe se věnovala v korporátní oblasti personalistice, kde pracovala v manažerských pozicích, od roku 2000 podniká, v roce 2004 založila společnost IQI – Individual Quality Increase s.r.o., externě přednášela management na ČVUT Praha z pohledu psychologie, dříve i na VŠE.
V IQI najdete různé specializace psychologie aplikované do každodenní praxe, velký podíl zaujímá především psychologie práce – screening – mentoring – koučink, tréninky soft skills až po personální projekty a externí řízení lidských zdrojů formou interim managementu. Je certifikovanou auditorkou pro oblast HR, což jí opravňuje realizovat HR audity.

Další významný podíl specializace tvoří mediace, známé jako nesoudní forma řešení sporu, kde je certifikovanou mediátorkou Asociace mediátorů ČR. PhDr. Iva Moravcová získala též akreditaci dopravního psychologa Ministerstva dopravy ČR pro provádění screeningu dle zákona 361/ 2000 Sb.

Během více jak 28 leté praxe zastávala řadu top manažerských pozic především v oblasti řízení lidských zdrojů, realizovala celou řadu významných HR projektů ve velkých i menších společnostech i na ministerstvech, zpracovala 2 evropské projekty, které byly schváleny a za účasti Ivy Moravcové realizovány. V rámci spolupráce s Českou advokátní komorou připravovala advokáty pro mediaci.

Dlouholetá praxe i praktické zkušenosti byly zúročeny jmenováním 1. soudní znalkyní pro odvětví psychologie se zvláštní specializací psychologie práce, managementu a personalistiky, psychologie dopravy.

• IQI – Individual Quality Increase s.r.o.
  • Český Telecom a.s.
  • Deník MF DNES